Vantelesna oplodnja

Prirodni ciklus i zamrzavanje embriona

Najveća prednost ove metode je što se može raditi iz meseca u mesec.

Vantelesna oplodnja: Spontani ciklus VTO sa zamrzavanjem embriona

Spontani ciklus VTO sa zamrzavanjem embriona

“Kod mene sve uvek traje duže; škola, traženje posla, traženje čoveka mog života, pa i traženje embriona iz meseca u mesec… To je najbolja kolekcija života, sada već uzrasta za vrtić” – iskustvo pacijentkinje Sandre S.

Osim klasičnog postupka vantelesne oplodnje u prirodnom ciklusu, postoji još nekoliko varijacija kako možemo pomoći prirodi- na prirodan način. Naši stručnjaci stoje na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice koje imate. Pitajte ih koje je rešenje najbolje za vas.

Prvi je svakako da se može savetovati nekoliko spontanih ciklusa sa zamrzavanjem embriona nakon čega bi se svi prikupljeni embrioni vratili u jednom ciklusu u jednom ili dva akta čime bi se povećao period prisustva embriona u materici, a samim tim i uspeha vantelesne oplodnje.

Osim ove vrste prirodnog ciklusa, lekar može predložiti i modifikovani prirodni ciklus, u kome se koristi veoma mala količina lekova za stimulaciju.

U cilju povećanja uspešnosti vantelesne oplodnje, pre embriotransfera odmrznutih embriona savetujemo da se uradi inicijacija endometrijuma.

Najveća prednost ove metode jeste što se može raditi iz meseca u mesec.

Blog