Ginekologija i reproduktivno zdravlje

Papa bris

Često su najmanje stvari u životu te, koje mogu da nas pokrenu ili preokrenu. Ova analiza ćelija sa grlića materice, je razlog zašto su mnoge od nas danas bezbrižne, srećne i opuštene. Nešto tako malo- daje mnogo- potvrdu našeg zdravlja

Ginekologija i reproduktivno zdravlje: Papa bris

Papanicolau bris – sastavni deo kolposkopskog pregleda

Važno je da brinemo o svom zdravlju. Preventivni kolposkopski pregled sa Papa brisom u 99% slučajeva otkriva promene na grliću materice. Svaka promena, otkrivena na vreme, može se lečiti. Bitno je doći na vreme i obratiti se stručnjaku.

Šta je PAPA bris?

Citološki (Papanikolau) pregled je mikroskopski pregled ćelija koje se dobijaju brisevima sa i iz grlića matrice. Služi za otkrivanje premalignih i malignih promena, tako da je veoma važno da se uradi najmanje jednom godišnje.

Nalaz Papa brisa

Papanikolau kvalifikacija ima pet grupa. i to su: I i II grupa kojom su obuhvaćene normalne ćelije, III grupa su abnormalne ćelije, IV grupa su maligne ćelije u manjem broju, dok V grupa predstavlja brojne maligne ćelije.

Zašto je važan PAPA bris?

Papa test je važan zato što predstavlja najjednostavniju dijagnostičku metodu za otkrivanje promena na grliću materice. Neke od promena koje se otkriju mogu biti benigne i lako se lečiti, dok neke promene mogu sugerisati na pojavu težih bolesti, koje ako se dijagnostikuju na vreme imaju veliku šansu za potpuno izlečenje.

Ovaj važan pregled koji radite ne samo zbog sebe već i zbog onih koji Vas vole možete zakazati na 011/263-2222

Blog